FAQ

   

  Mer om ändamål, utdelning och hur det går till                                                   1-11

             Tekniska frågor, översättning av texter, hjälp för synskadade                       12-14

 

  1. Kan du få pengar av Stöd & Stipendier - Global Grant?

Nej vi delar själva inte ut pengar, vi ger dig upplysningar och vägledning i fonddjungeln.

  2. Är Stöd & Stipendier - Global Grant en välgörenhetsorganisation?

Nej vi är ett affärsdrivande aktiebolag med anstälda stipendiekonsulter. Men de flesta av våra tjänster är gratis för dig eftersom ditt bibliotek, kommun, högskola eller skola betalar för dig, genom att abonnera på Global Grant för din räkning.

  3. Ger Stöd & Stipendier - GlobalGrant ut pengar för andra ändamål?

Nej, det gör vi inte. Global Grant leder dig på vägen att hitta de rätta källorna för att finansiera dina individuella och organisatoriska behov. Vi hjälper till i ansökningsprocessen för att förbättra chanserna för din ansökan att bli framgångsrik.

  4. Hur kan Stöd & Stipendier - Global Grant hjälpa dig?

Vi hjälper dig med att finna rätt givare och göra en bra ansökan. Vi hjälper även givare, donatorer, fonder och stiftelser att finna de bästa mottagarna och stipendiaterna enligt de kriterier som varje givare har.

  5. Vem kan använda GlobalGrant?

De som vill donera pengar eller andra saker och de som behöver pengar eller andra saker. Vi ger studenter, sjuka, handikappade, fattiga, grupper, klasser, föreningar, organisationer, sjukhus, kuratorer, socialassistenter, tandläkare och andra välfärdsarbetare information om vilka stiftelser, fonder och donatorer som delar ut pengar eller andra saker. 

  6. För vilka syften kan jag använda GlobalGrants tjänster?

Med den information som du får av oss, finns det en chans att finansiera din utbildning allt från grundskolan, gymnasiet, postgymnasiala studier, högskolestudier osv uppåt. Du kan finansiera sådant som inte betalas av staten eller kommunen vid sjukdom, funktionshinder eller om du helt enkelt är fattig och behövande. Vi hjälper till med att finna finansiering till projekt som drivs av organisationer  företag, sjukhus, skolor, universitet och andra akademiska institutioner. Verksamheter inom kultur, konst, musik, religion, fred, hållbarhet eller försörjning, välgörenhet, patientföreningar och alla andra projekt av icke-kommersiell natur.

  7. Vilken typ av stöd kan jag få från givarna?

Det kan vara rena pengar, rabatterad studieavgifter, fri kost & logi, resor, råd i sociala och ekonomiska frågor, kostnadsfri hälsovård eller terapi av olika slag.

  8. Var kommer pengarna ifrån?

Merparten av medlen kommer från välgörenhetsorganisationer och stiftelser i Sverige, EU och USA.

  9. Vilken chans har jag att få utdelning?

Det beror på din ansökan. Vi beslutar inte vilka som får utdelning eller hjälp. Du konkurrerar med andra sökande och de som gör en riktigt bra ansökan och verkligen behöver pengarna har stora chanser. Gör du en dålig ansökan och egentligen inte behöver pengarna så har du ingen chans. Global Grant hjälper dig i processen.

10. Hur mycket kan jag i utdelning?

Beloppet varierar beroende på ditt behov och projekt. Det kan vara allt från ett minimum på  2000 kr till maximalt 200000 kr per fond och år. Eller ännu mer, upp till flera miljoner per år för institutioner och organisationer med en bra verksamhet.

11. Hur mycket kostar det att få hjälp?

De flesta av våra tjänster och produkter får du tillgång till gratis utan kostnad. T.ex via ditt bibliotek eller din skola. Några tjänster som t.ex den skräddarsydda listan kostar en slant. Se vår prislista.

12. Översättning av utländska stipendietexter och webbsidor till svenska

Den enklaste metoden tycker vi är att använda Google Chrome och följa instruktionerna på denna sida https://support.google.com/chrome/answer/173424?p=ib_translation_bar&rd=1&hl=sv

13. Problem med webbläsaren och datorn

Här finns förklaringar på engelska vad du kan göra när din webbläsare eller dator inte fungerar som den ska. Du kan översätta artiklarna till svenska i Google Chrome. Se hur du gör det under punkt 12.

Mozilla Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/products/firefox/fix-problems/websites

Google Crome:  https://www.howtogeek.com/135300/how-to-troubleshoot-google-chrome-crashes/

Internet Explorer:  https://support.microsoft.com/internet-explorer

Långsam PC/Mac: Installera och kör regelbundet CCleaner, ett gratisprogram, https://www.piriform.com/ccleaner

14. Hjälp för synskadade och dyslektiker

Det finns flera program som läser upp skriven text på svenska eller engelska och flera andra språk. De är ännu inte fulländade men inom något år går det inte höra att det är en "robot" som läser. Här är ett gratisprogram, eSpeak, som passar för Windows http://download.cnet.com/eSpeak/3000-33660_4-75886780.html?tag=dropDownForm;productListing;fav det finns många fler för olika typer av datorer, surfplattor och smartphones.